Hjem Tema

Tema

Mikro-interview: Erfaren Chief Learning Officer taler om ‘Mellemrumspotentialet’

by Peter Chr. Andersen Peter Chr. Andersen Ingen kommentarer
Læringsledelse i lyset af Coronavirus / covid-19

Paradoksledelse i digitale sociale læringsfællesskaber

Kim Callesen arbejder til dagligt som centerchef i headspace Aabenraa.

Udover det, løfter han opgaven som Chief Learning Officer / CLO for virksomhedens ca. 1.000 lønnede og ulønnede medarbejdere i hele landet, i og med han er faglig ansvarlig for headspace academy. CLO-titlen eksisterer ikke formelt i headspace, men det er dét, han i praksis også er.

I det her usædvanlige mikro-interview deler Kim meget indsigtsfuldt oplevelser og erfaringer med hans arbejde med at opbygge og drive digitalt støttede lærende sociale arbejdsfællesskaber.

Han “går direkte på” om, hvorfor det arbejde udfordrer ikke alene hans egen ledelse, mens også hele organisationens måde at tænke og arbejde udviklende på – til inspiration og videretænkning for alle, der arbejder progressivt med L&D / læringsledelse.

Læs hele fortællingen

Ryd tavlen – bliv digital

by Peter Chr. Andersen Peter Chr. Andersen Ingen kommentarer
Læringstaktikker i lyset af Coronavirus / covid-19

“Begynd lige at flytte vores analoge læringskoncepter over på digital form – nu”

Kender du det? At have givet sig selv opgaven (eller have fået den af sin chef) med at skulle omlægge jeres eksisterende face-to-face / analoge læringskoncepter over på digitaliserede læringsformater, kan godt føles en kende udfordrende. Måske i særdeleshed, når ens arbejdsplads er Corona-ramt.

Når/hvis følelsen af “hvordan-griber-vi-det-her-an” står for meget i vejen for, at du kan træde progressivt ind i opgaven, er der måder at modvirke det.

Alt, hvad du i virkeligheden skal gøre, er at være tydelig i din leverandørscreening/-udvælgelse. I dagens LMS-marked kan de mest progressive leverandører levere modne mobile LMS-systemer, der drives GDPR-sikkert på simple abonnementsvilkår, og som kan integrere med resten af jeres HR-it-landskab – og som bare er virkelig brugervenlige. På 2-3 arbejdsuger!

Så det er muligt at få omlagt jeres læringsmiljø rimelig overskueligt med en fokuseret indsats.

Og tydelig og pivskarp – det kan du blive her.

Læs hvordan du bliver LMS-indkøbs-skarp i praksis – kogebogsagtigt

Kig efter fællesskabets ressourcer – nu!

by Peter Chr. Andersen Peter Chr. Andersen Ingen kommentarer
Læringsstrategi i lyset af Coronavirus / covid-19

Revurdér dit standpunkt: Kig efter fællesskabets ressourcer …

… og skru op for handlekraften!

Vi ser det udspille sig live foran os: Tiderne skifter lige nu – mens vi blinker med øjnene, går vi fra en 5-6 årig periode med nærmest uafbrudt opgang i dansk økonomi, til en tid i formodentlig en del år, hvor den danske økonomi vil være under pres.

Vores evne til at agere under denne tilpasning bliver testet og vi er alle ufrivilligt inviteret til at skulle kigge nærmere på, hvordan vi navigerer i det farvand.

En del af den øvelse handler for de mange mindre og mellemstore danske virksomheder om virkelig at høste værdierne af de seneste års softwareudvikling. Lindre omkostningerne ved omstillingen – blive endnu effektiv og endnu mere produktiv. Og særligt for os, der arbejder med HR-udvikling, betyder det, at vi må afsøge de allerseneste muligheder indenfor Talent Management generelt og Learning Management i særdeleshed.

Dette indlæg er et zoom-in på et særligt niche-område indenfor netop moderne læringsledelse. De fleste, der arbejder indenfor HR, har på et tidspunkt stiftet bekendtskab med området. Nogle mener, at det principielt er interessant at undersøge, men nok stadig er for umodent understøttet af systemer og løsninger. Nogle også mindre og mellemstore virksomheder, både udøver, understøtter og mestrer det i betydende omfang.

Niche-området kaldes Social Læring

Og på een eller anden måde, så er de seneste års softwareudvikling på området ligesom fløjet lidt under radaren og er blevet overskygget af de mere traditionelle LMS-løsninger. Man har måske ikke rigtig fået øje på nye potentialer lige her. Og det til trods for, at der er sket virkelig meget på løsningssiden. Ikke mindst understøttet af gode leverancemodeller i skyen.

Nu er vi imidlertid der, hvor markedet for digitale løsninger kan levere kvalitet på væsentlige parametre – og vi står nu tydeligt med vores Corona-udfordring. Så enderne kan mødes nu. Det giver mening nu for virksomheder at revurdere et afventende standpunkt omkring digitaltstøttet social læring.

Læs mere og gør evt. også brug af vores gratis Pro Bono tilbud