Hjem Casestudier headspace academy

headspace academy

Hjem Casestudier headspace academy

headspace academy

headspace Danmark, en social rådgivningstjeneste for unge i hele landet, vil bruge Agylia Learning Management System (LMS) og mobile læringsapplikationer til at levere sine læringsprogrammer, når både nye og erfarne medarbejdere og frivillige rådgivere skal trænes op til at kunne rådgive og støtte de unge mennesker, der opsøger dem – på de unges præmisser og i henhold til headspace’ grundliggende værdier

Udfordringen

Kim Callesen, centerchef for headspace Aabenraa og intern projektchef på implementeringsprojektet, forklarer:

“Med alle vores medarbejdere og vores mere end 450 frivillige rådgivere spredt ud over 18 headspace centre i hele landet, ønskede vi at ombygge vores måder af udbyde og afvikle vores introduktions- og træningsprogrammer – i forlængelse af de indledende faglige weekendseminarer og de regelmæssige temaaftener, vi ellers holder i vores centre. Den gamle måde at arbejde på var simpelthen for bøvlet, tung og omkostningsfyldt for os – og vi havde ingen styr på effekten af vores indsatser. I vores beslutning om at opgradere vores kompetenceudvikling lå ønsket om at kunne levere læring og træning naturligvis vha. det nyeste indenfor moderne digitale læringsløsninger, men også indarbejdet med de for os mest relevante didaktiske og læringstaktiske overvejelser – det var ikke nok med et simpelt it-indkøb.”

“En ny digital læringstilgang giver os mulighed for hurtigt at lade nye medarbejdere og frivillige vokse ind i opgaverne. Det betyder meget for os, at vores ungerådgivere og frivillige hurtigt kan støtte de unge, som opsøger vores rådgivning, nøjagtig på den måde, som er i overensstemmelse med både vores kvalitetskrav og vores grundliggende værdier. Vi ønsker løbende at kunne levere nye læringsprogrammer, deling af fagligt indhold, metoder og teknikker – for hele tiden at udvikle vores viden og forståelse for de udfordringer, de unge har og kommer med.”

Løsningen hedder headspace academy

Rent teknisk vil headspace academy bygge på Agylia LMS software og fremover levere en bred vifte af digitalt blandet læringsindhold, herunder enkeltstående e-learning-kurser, længere læringsbegivenheder, videoer, podcasts og dokumenter, som alt sammen skal tilgås af medarbejdere og rådgivere i princippet uanset hvor i landet, de befinder sig, via den browserbaserede læringsportal og den mobile læringsapp, som headspace stiller til rådighed for alle medarbejdere og frivillige.

På den måde er headspace academy blevet helt ’fri af tid og sted’ og kan endda bruges off-line, hvis man mister opkoblingen til internettet. Agylia er cloudbaseret hvilket bla. indebærer, at platformen ikke skal softwarevedligeholdes og driftes af headspace selv, men de kan trygt overlade den daglige drift til Agylia – hvilket er så uhyre meget mere fleksibelt og langt mindre ressourcekrævende, end det var tilfældet tidligere.

headspace academy web-portalen og den tilhørende app er tilgængelig på både dansk og engelsk – så brugerne kan selv vælge deres foretrukne sprog.

Roiit har udover softwaren leveret konsultationer omkring digitale læringsstrategier og -governance, inspirationer og tankeværk til revisioner af code of conduct / code of practice og i et tæt arbejdsfællesskab leveret støtte til det praktiske arbejde i selve implementeringsprocessen og i det medfølgende organisationsudrulning.

Om headspace Danmark

headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Her er ingen problemer for store eller små, og du kan tale om alt fra selvværd, uddannelsestvivl og angst til destruktive tanker, præstationspres og kærestesorger. Alt foregår på unges præmisser, og alle unge kan være fuldstændigt anonyme, hvis de ønsker det. Mere end 29.000 unge har været i kontakt med headspace Danmark, siden de åbnede i 2013.

For mere information, kontakt gerne Kim Callesen på kc@headspace.dk, eller besøg www.headspace.dk eller headspace Danmark på Facebook.